promotivni filmovi Internacionalne federacije zdravstvenog ćigonga
May 9, 2018
Boven tretmani
July 9, 2018

Akupunktura i Tui Na tretmani

Akupunktura predstavlja jedan od vidova tradicionalne kineske medicine, koji se koristi u prevenciji i tretiranju mnogih disbalansa u telu. Akupunktura je sedamdesetih godina priznata od strane SZO (svetska zdravstvene organizacije) kao zvaničan vid lečenja i prevencije.
Pun tretman tradicionalne kineske medicine (TKM) je kombinacija akupunkture, akupresure, Tui Na manuelne terapije, uvođenja posebne dijete, herbalnih suplemenata kao i praktikovanje ćigonga i taiđićuena. Sve ove metode su prepoznate od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao metode tradicionalne medicine - dijagnostike, lečenja, rehabilitacije i prevencije - pogledajte link ka sajtu Ministarstva.
Ćigong savez Srbije od 2013. ima potpisan memorandum o saradnji sa Šangajskim Univerzitetom tradicionalne kineske medicine.
AKUPUNKTURA POMAŽE U REGULISANJU RAZNIH STANJA:

*bolove: bol u vratu, kičmi, zglobovima, mišićima, išijas i drugi bolovi duž živaca, artritis …
*promene raspoloženja,, nervoza…
*nesanica, vrtoglavica,glavobolje i migrene
*hronični i alergijski sinusitis i bronhitis
*nelagodnost i bol u želucu
*konstipacija, dijareja i hemoroidi
*smanjen/povećan apetit
*gojaznost
*otok (zadržavanje vode ili limfe)
*zadržavanje mokraće
*noćno mokrenje
*poremećaj i bolne menstruacije
*akne, ekcemi i druge kožne promene
*odvikavanje od pušenja
koristi se kao izvanredno sredstvo u kozmetici za zatezanje lica i eliminisanje podočnjaka u kombinaciji sa Tui Na metodama
i još mnogo toga…

Prvi dolazak

Ukoliko dolazite prvi put, zamoli bismo Vas da nas kontaktirate putem e-maila kako bismo zakazali posetu i odredili najbolji mogući pristup rešavanju disbalansa. Obucite laganu odeću, izbegavajte korišćenje prejake šminke, parfema i korišćenje nakita pred dolazak, nemojte doći preumorni ili nakon obilnog obroka. Odvojite dovoljno vremena za prvi dolazak (bar sat tokom koga ćemo uraditi intervju, popuniti upitnik, odrediti način rada i početi sa prvom procedurom).

Šta sve obuhvata jedna poseta?

Pun tretman obuhvata primenu akupunkturnih igala na odabrane akupunkturne tačke uz dodatak elektrostimulacije akupunkturnih tačaka, moksu (gde je moguće)  i infracrvenu lampu. Nakon ovoga, primenjuju se i kupe (ventuze). Opisane aktivnosti variraju od slučaja do slučaja.

Koliko traje jedna poseta?

Za prvu posetu treba odvojiti jedan sat, svaka sledeća je od 40 minuta do 60 minuta.

Za konsultacije i tretman je zadužen Saša Balanesković, konsultant Šangajskog Univerziteta TKM za promociju, širenje i prijem studenata iz Srbije, praktičar akupunkture i Tui Na, učitelj ćigonga i taiđićuena.

Comments are closed.