Akupunktura i Tui Na tretmani
July 9, 2018
Zdravstveni ćigong
July 9, 2018

Boven tretmani


Tom Bowen je osnivač ove moćne tehnike kojom se aktivira "unutrašnji doktor" - sposobnost tela za samoizlečenje. Bowen tehnika je jedno od čudesnih otkrića 20. veka i vodeća tehnika 21. veka! Bowen terapija je holistička terapija, potpuno prirodna, neinvazivna, bez kontraindikacija.Može se primenjivati kod osoba svih uzrasta - od beba do starijih osoba. Njenom primenom se aktiviraju mehanizmi u telu, koje se primljenim porukama podstiče da samo sebe dovede u ravnotežu i to na fizičkom, emotivnomm i mentalnom nivou.

Bowen tehnika je nežna i istovremeno moćna tehnika.Zasnovana je na teoriji da se potpunom relaksacijom tela aktiviraju unutrašnje sposobnosti tela i uma da se vrate u balans i harmoniju. Primenom nežnih Bowen pokreta na određenim tačkama budimo našeg unutrašnjeg lekara koji započinje proces lečenja odnosno samolečenja.

Tretman čine nežni pokreti palčeva i prstiju preko mišića i vezivnog tkiva na goloj koži ili preko odeće. Tako se šalju signali duboko u telo, aktivirajući rad samih ćelija. To je jedinstven oblik neuromišićnog remodeliranja. On radi ne samo kroz nervni sistem, na strukturnom i mišićnom nivou, već i putem krvotoka i limfnog sistema.

Poznat je po tome što ubrzava rehabilitaciju pacijenata i popravlja kompletno unutrašnje stanje organizma.
Između svake serije pokreta postoji pauza od nekoliko minuta kada se pacijent odmara, a njegovo telo za to vreme obrađuje poruke i pokreće mehanizme izlečenja. Gotovo svi koji su bili na Bowen terapiji kažu da tretman donosi osećaj prijatnosti, opuštenosti, lakoće i zadovoljstva.

Za razliku od drugih manuelnih terapija, Bowen tehnika ne koristi snagu terapeuta. Terapeut ne prisiljava telo da radi „kako mu se kaže“, već mu omogućava da pokrene sopstvenu energiju samoizlečenja.


Za ove tretmane je zadužena Ilinka Aćimović, Bowen terapeut, trener ćigonga i taiđićuena.

Zakažite Vaš termin ovde.

Comments are closed.