vežbe
May 9, 2018

O nama

Taiđi Ćuen i Ćigong klub Peng je počeo sa radom 2009. godine. Klub je registrovan pri APR-u i stalni je član Ćigong saveza Srbije.
U klubu se prenose veštine Taiđićuena, Ćigonga i srodnih kineskih veština.

Treninge i seminare održavaju Ilinka Aćimović i Saša Balanesković.

Saša Balanesković


*Nakon dosta preispitivanja raznih istočnjačkih sistema treninga, prethodno učeći i Vipassana meditaciju i Jang stil Taiđićuena, pronalazi veštinu Tai Chi Chuana Yang porodičnog stila prenošenu od naslednika stila Grandmastera Boba Bojda, naslednika GM Ip Tai Taka i mastera Saše Krištofjaka. Ovo je  jedinstveni porodični Jang stil prenošen bez mistifikacije osnovnih principa veštine potrebnih za stabilan i stalni napredak i savladavanje veštine.
*Od marta 2009. dobija dozvolu Grandmastera Boba Bojda i Mastera Saše Krištofjaka za korišćenje imena Snake Style Taiđi Ćuen kao pridružena škola Bao Tak Fai Tai Chi Instituta i ISSA(International Snake Style Association).
*2012. ozvaničava višegodišnju saradnju sa Kineskom asocijacijom zdravstvenog ćigonga osnivanjem Ćigong saveza Srbije. Iste godine se osniva Interacionalna federacija zdravstvenog ćigonga sa sedištem u Pekingu, u čijem radu aktivno učestvuje kao član komisije za marketing (2012-2016) i član komisije za medije i informisanje (2016-...). Od 2012. do 2017. šest delegacija vrhunskih majstora i profesora Kineske asocijacije zdravstvenog ćigonga posećuje Beograd i održava seminare usavršavanja polaznika.
*Iste godine radi na osnivanju Beogradskog kung fu vušu saveza i aktivno radi na popularizaciji i širenju kung fu vušua u Srbiji.
*2013. godine sa trenerom Ilinkom Aćimović odlazi na stručno usavršavanje pri Šangajskom Univerzitetu tradicionalne kineske medicine (TKM teorija, dijagnostika, osnove akupunkture i moxibustije, tui na manuelna terapija, herbologija, farmakologija, kozmetologija i ćigong). Tom prilikom je potpisan i memorandum o saradnji Šangajskog Univerziteta tradicionalne kineske medicine (SHUTCM) i Ćigong saveza Srbije.
*2014. njegov Tui Na mentor, profesor Li Džengju (profesor SHUTCM sa preko 35 godina kliničke prakse), održava dvonedeljni kurs Tui Na manuelne terapije u Beogradu.
*Po prvi put za preko 30 godina koliko se kung fu vušu vežba u Srbiji, 2015. godine organizuje dolazak petočlane zvanične delegacije Kineske vušu asocijacije  koja je održala dvodnevni Duan Wei seminar na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. Tom prilikom su organizovani sastanci u Ambasadi NR Kine u Beogradu, kao i u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju uspostavljanja bilateralne saradnje.
*2017. u oktobru dovodi delegaciju SHUTCM na čelu sa predsednikom Univerziteta, organizuje sastanke u Rektoratu Beogradskog Univerziteta i VMA na kojima se dogovara buduća saradnja.
*Ostvaruje uspešnu saradnju sa Ambasadom NR Kine u Republici Srbiji, Institutom Konfucije, Asocijacijom kineskih privrednika u Republici Srbiji, Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, Visokom školom za sport i zdravstvo, Institutom za reumatologiju i Udruženjem ORS, nadležnim institucijama i organima Vlade Republike Srbije. Organizuje i održava brojne seminare i radionice u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Bajina Bašta, Čačak...), Makedoniji (Skoplje), Crnoj Gori (Bar i Podgorica), Rusiji (Moskva), Španiji (Gvadalahara), Kini (Šangaj), Rumuniji (Temišvar)...

Stečena zvanja i usavršavanja:

*Konsultant Šangajskog Univerziteta Tradicionalne Kineske Medicine za promociju, širenje i prijem studenata u Srbiji
*VI Duan Wei (majstorski stepen) zdravstvenog ćigonga (Internacionalna federacija zdravstvenog ćigonga, Kina)
*učitelj porodičnog Jang/Ip stila Taiđi Ćuena - Snake Style (Zigburg/Keln-Nemačka)
*trener zdravstvenog ćigonga po programu Kineske asocijacije zdravstvenog ćigonga (Peking, Šangaj, Vuhan - Kina)
*Internacionalni trener Taiđi Ćuena Svetske Taiđi Ćuena Federacije (Tajpej-Tajvan)
*Internacionalni sudija Taiđi Ćuena Svetske Taiđi Ćuena Federacije (Tajpej-Tajvan)
*sportski operativni trener za kung fu vušu (Visoka škola za sport i zdravstvo, Beograd-Srbija)
*praktikant akupunkture, moksibustije i manuelne Tui Na terapije  (Šangajski Univerzitet tradicionalne kineske medicine, Kina)
*praktikant kozmetičke akupunkture i manuelne Tui Na terapije (Šangajski Univerzitet tradicionalne kineske medicine, Kina)
*praktikant  pedijatrijske manuelne Tui Na terapije - Tui Na za decu (Šangajski Univerzitet tradicionalne kineske medicine, Kina)
*I Duan Wei vušua (Evropska Vušu Federacija)

Učešće na takmičenjima i osvojene medalje:
*tri bronzane medalje (taolu Jang 24, sablja i mač) sa 5. Internacionalnog taiđićuen takmičenja na Wudangu, Kina,  2011. godine
*srebrnu i 2 bronzane (taiđićuen rvanje, sablja i mač) medalju sa Svetskog taiđićuen takmičenja na Tajvanu, 2012. godine
*bronzanu medalju (taiđićuen rvanje) na Evropskom vušu takmičenju u Bukureštu, Rumunija, 2013. godine
*zlatne medalje u individualnoj i grupnoj kategoriji na Evropskom ćigong takmičenju, Mons, Belgija, 2014.
*dve srebrne medalje na 1. Kineskom internacionalnom takmičenju zdravstvenog ćigonga , Čdžou, Kina, 2014.
*srebro i bronzu na Svetskom takmičenju u zdravstvenom ćigongu Porto, Portugal, 2015.

Njegovi učenici su učestvovali (i dalje učestvuju) na brojnim takmičenjima na svim nivoima i osvojili dosta medalja, neki su postali treneri dok će neki postati i TKM terapeuti.

Ilinka Aćimović


*2008. godine upoznaje svet kung fu vušua vežbajući Tai Chi Chuan u školi Peng, gde se prvi put susreće i sa zdravstvenim Ći Gongom, kao posebnom vrstom psihofizičkih vežbi, a već 2009. godine odlazi u Nemačku na stručno usavršavanje kod mastera Saše Krištofjaka.
*2012. sa Sašom Balaneskovićem inicira osnivanje Ćigong saveza Srbije uz podršku Kineske asocijacije zdravstvenog ćigonga. U Savezu obavlja dužnost generalnog sekretara od osnivanja.
*2013. godine odlazi na prvo stručno usavršavanje pri Šangajskom Univerzitetu tradicionalne kineske medicine (TKM teorija, dijagnostika, osnove akupunkture i moxibustije, tui na manuelna terapija, herbologija, farmakologija, kozmetologija i ćigong). Od tada do danas odlazi jednom godišnje na mesec dana u Kinu (Šangaj, Peking, Vuhan, Čengdu) na dodatna usavršavanja i učenja vezana za Ćigong.
Takođe, od 2011.godine drži časove Ćigonga na institutu za reumatologiju, a zajedno sa predstavnicima Ćigong saveza Srbije (sa pozicije sekretara saveza) od 2012. do 2017. ugostila šest delegacija vrhunskih majstora i profesora Kineske asocijacije zdravstvenog Ći gonga.
*Zajedno sa Sašom Balaneskovićem vodi seminare i kurseve stručnog usavršavanja ćigonga.

Stečena zvanja:

*VI Duan Wei (majstorski stepen)zdravstvenog ćigonga (Internacionalna federacija zdravstvenog ćigonga, Kina)
*učitelj porodičnog Jang/Ip stila Taiđi Ćuena - Snake Style (Zigburg/Keln-Nemačka)
*trener zdravstvenog ćigonga po programu Kineske asocijacije zdravstvenog ćigonga (Peking, Šangaj, Vuhan - Kina)
*sportski operativni trener za kung fu vušu (Visoka škola za sport i zdravstvo, Beograd-Srbija)
*praktikant manuelne terapije Tui Na (Šangajski Univerzitet tradicionalne kineske medicine, Kina)
*Bowen terapeut

Leave a Reply